Μπαράζ εκρήξεων σε θέρετρα της Ταϊλάνδης

Μπαράζ εκρήξεων σε θέρετρα της Ταϊλάνδης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι τραυματίες από μπαράζ εκρήξεων που πλήττει από χθες το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τουριστικές πόλεις της νότιας Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συνολικά έχουν σημειωθεί περίπου 10 εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών από το βράδυ της Πέμπτης.

Το θέρετρο Χουά Χιν, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, φαίνεται πως έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα, με τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών. Εκρήξεις έχουν επίσης λάβει χώρα στο Πουκέτ, το Σουράτ Θάνι και το Τρανγκ.

Σύμφωνα με την την Αστυνομία, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πρώτο κύμα εκρήξεων την Πέμπτη και άλλοι δύο σκοτώθηκαν την Παρασκευή.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20. Πολλά από τα θύματα είναι τουρίστες.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις πόλεις και σε περιοχές όπου συρρέουν τουρίστες και απέδωσε τις επιθέσεις σε απόπειρα να «προκληθεί χάος και σύγχυση». Κάλεσε για ηρεμία και ψυχραιμία.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συστήνει ειδική ομάδα που θα αναλάβει τη διερεύνηση των εκρήξεων.

Το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσήγαγε δύο άνδρες για ανάκριση σχετικά με τις εκρήξεις, αλλά δεν έχουν κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις.

Οι Αρχές αποκλείουν το σενάριο ισλαμικής τρομοκρατίας

Αν και έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τα χτυπήματα, η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις, παρά το γεγονός ότι Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν διάφορες ισλαμιστικές αυτονομιστικές οργανώσεις, ειδικά στις νότιες περιοχές.

Αποδίδουν τις εκρήξεις σε ενέργειες «τοπικού σαμποτάζ».

Ο αριθμός των εκρήξεων και η μικρή χρονική απόσταση ανάμεσά τους εγείρει υποψίες ότι πρόκειται για συντονισμένα χτυπήματα.

Οι επιθέσεις συνέπεσαν με το Σαββατοκύριακο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 83α γενέθλια της βασίλισσας Σιρικίρ, συζύγου του μονάρχη της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με το BBC, η στοχοποίηση της Χουά Χιν μπορεί να μην είναι τυχαία, καθότι είναι γνωστή φιλοβασιλική πόλη και ο αγαπημένος τόπος κατοικίας του βασιλιά όταν δεν είναι στην πρωτεύουσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή