Υπ’ ατμόν η Γερμανία λόγω τρομοκρατίας

Υπ’ ατμόν η Γερμανία λόγω τρομοκρατίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Σε σταυροδρόμι τρομοκρατίας βρίσκεται, σύμφωνα με την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, η χώρα της και γι’ αυτό θα χρειαστεί παράλληλη εκπαίδευση στρατού και αστυνομίας, στο πλαίσιο προετοιμασίας για δυνάμει μεγάλης κλίμακας εξτρεμιστικές επιθέσεις. Μάλιστα, έκανε λόγο για επιθέσεις ανάλογες με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, χημικές και βιολογικές απειλές.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ άνοιξε τη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να χάνουν τη γερμανική υπηκοότητά τους οι τζιχαντιστές που έχουν δύο υπηκοότητες, εισάγοντας αυτή την αμφιλεγόμενη πρόταση σε έναν κατάλογο μέτρων που συντάχθηκε έπειτα από σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στη Γερμανία. Τέλος, ο υποδιευθυντής των βαυαρικών υπηρεσιών Πληροφοριών Μάνφρεντ Χάουζερ δήλωσε στο BBC ότι ο κίνδυνος πραγματοποίησης μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης στο γερμανικό έδαφος είναι υψηλός.

Γερμανοί πράκτορες ερευνούν εκατοντάδες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει στείλει «ομάδες κρούσης» στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ως κάλυψη το πλήθος των προσφύγων που έχουν εισέλθει στη χώρα. «Πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι έχουμε ομάδες κρούσης και εν υπνώσει πυρήνες στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο Μάνφρεντ Χάουζερ στο BBC.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που πρότεινε χθες ο Ντε Μεζιέρ, έπειτα από τις δύο επιθέσεις στα τέλη Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί από μετανάστες, είναι η δημιουργία της «διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας» ως λόγου σύλληψης, ώστε να μπορούν να τίθενται γρήγορα υπό κράτηση ξένοι που είναι ύποπτοι για προετοιμασία επιθέσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή