ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις τριών υπόπτων για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Συλλήψεις τριών υπόπτων για τρομοκρατία στο Βέλγιο

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στα περίχωρα των Βρυξελλών προκειμένου να ανακριθούν «στο πλαίσιο μιας υπόθεσης τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι τρεις ύποπτοι, οι Ουασίμ Α., Άσμα Α. και Μαλίκα Μπ., «οδηγήθηκαν για ανάκριση» και ένας δικαστής «θα αποφασίσει στη διάρκεια της ημέρας αν θα παραμείνουν υπό κράτηση», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Οι συλλήψεις ακολουθούν την εκτέλεση από την ομοσπονδιακή αστυνομία οκτώ ενταλμάτων σύλληψης «έπειτα από αίτημα ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες»: έξι στο Λάεκεν, ένα στο Έβερε και ένα στην Άρντελεχτ, τρεις κοινότητες όμορες στη βελγική πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δεν βρέθηκαν όπλα ούτε εκρηκτικά».

«Η «υπόθεση τρομοκρατίας» που αφορά τους τρεις υπόπτους είναι μια σημαντική υπόθεση», σχολίασε απλώς εκπρόσωπος της εισαγγελίας, που δεν επιθυμεί να δώσει καμία άλλη πληροφορία ή επιπλέον διευκρίνιση.

Οι υποθέσεις που συνδέονται με τζιχαντιστές πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες στο Βέλγιο, χώρα προέλευσης ορισμένων εκ των δραστών των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Άλλωστε και οι ίδιες οι Βρυξέλλες έχουν αποτελέσει στόχο, στις 22 Μαρτίου, όταν έλαβε χώρα τριπλή επίθεση αυτοκτονίας.