Τραμπ: «Ειρωνικές» οι κατηγορίες κατά Ομπάμα και Κλίντον για το ΙΚ

Τραμπ: «Ειρωνικές» οι κατηγορίες κατά Ομπάμα και Κλίντον για το ΙΚ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειρωνικές ήταν οι κατηγορίες του ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον ότι έχουν ιδρύσει την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Η εμπρηστική δήλωση του Τραμπ, που προστίθεται σε μία λίστα από καυστικά σχόλια, προκάλεσε για ακόμη μία φορά ερωτήματα για το εάν ο υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο έχει τα προσόντα να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 70 στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, σοκαρισμένα από τον τρόπο που πολιτεύεται ο Τραμπ και ανησυχώντας για μια πιθανή πανωλεθρία του κόμματος στις εκλογές του φθινοπώρου, ζήτησαν με επιστολή τους προς την ηγεσία του κόμματος να σταματήσει τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του και να επικεντρωθεί περισσότερο στις εκλογές για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις προεδρικές.

«Δεν καταλαβαίνουν το σαρκασμο», διερωτήθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter o Τραμπ.

Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του ήταν «ειρωνικές», προσπαθώντας να αποκρούσει τις επικρίσεις που δέχεται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, το επιχείρημά του δεν μοιάζει πειστικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Χιου Χιούιτ, τον παρουσιαστή μιας συντηρητικής ραδιοφωνικής εκπομπής ο οποίος του έδωσε κατ' επανάληψη την ευκαιρία να «διορθώσει» τις δηλώσεις του και κυρίως τη λέξη «ιδρυτής» του ΙΚ, ο Τραμπ επέμεινε ότι αυτός ήταν ακριβώς ο όρος που ήθελε να χρησιμοποιήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή