Ολυμπιονίκες θύματα ληστείας στο Ρίο

Ολυμπιονίκες θύματα ληστείας στο Ρίο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κολυμβητής Ράιν Λόχτε και τρεις ακόμα αμερικανοί κολυμβητές έπεσαν θύματα ένπολης ληστείας το πρωί της Κυριακής, από άνδρες που υποδύονταν τους αστυνομικούς.

Οι κολυμβητές γυρνούσαν στο Ολυμπιακό χωριό, όταν ληστές σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν, και υπό την απειλή όπλου, πήραν όλα τους τα υπάρχοντα αλλά και τα χρήματά τους, ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Λόχτε είπε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι ένας από τους ληστές τον σημάδεψε με το όπλο στο μέτωπο πριν του αφαιρέσει το πορτοφόλι. 

Κανένας από τους αθλητές δεν τραυματίστηκε, ενώ ανέφεραν πως «οι ληστές πήραν χρήματα και πιστωτικές κάρτες, αλλά ευτυχώς δεν χάθηκε κανένα από τα ολυμπιακά μετάλλια».

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά ζητήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών στο Ρίο, κάτι που αποτελούσε εξαρχής έναν από τους ισχυρότερους φόβους των διοργανωτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας Βραζιλιάνος αστυνομικός έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς όταν κατά λάθος βρέθηκε σε μία φαβέλα του Ρίο. Δύο Αυστραλοί προπονητές κωπηλασίας έπεσαν θύματα ληστείας στην Ιπανέμα, ενώ ο υπουργός Παιδείας της Πορτογαλίας απειλήθηκε με μαχαίρι από άγνωστο στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου του Ρίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή