Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στα περίχωρα του Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στα περίχωρα του Ντιγιάρμπακιρ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της Τουρκίας.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε δρόμο που βρίσκεται μεταξύ του Ντιγιάρμπακιρ και της περιοχής Μπισμίλ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων πιο ανατολικά, διευκρίνισαν οι πηγές της ασφάλειας.

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Οι αρχές αποδίδουν την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί, είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με το Μπατμάν, διευκρίνισε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται το κτίριο της αστυνομίας να έχει γκρεμιστεί, ενώ κάποιοι κάτοικοι κοιτάζουν τον τεράστιο κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος από την έκρηξη.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται πέντε ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτοχρόνως στη νοτιοανατολική Τουρκία και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους πολιτών, για τις οποίες οι τουρκικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη στο PKK.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή