Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής της βουλγαρικής μεθοριακής αστυνομίας

Καθαιρέθηκε ο επικεφαλής της βουλγαρικής μεθοριακής αστυνομίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας Αντόνιο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του απομακρύνθηκαν σήμερα από τα καθήκοντά τους μετά το ξέσπασμα σκανδάλου σε σχέση με έναν κατηγορούμενο σε υπόθεση για παράνομη διακίνηση μεταναστών, ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.

Ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μιας μεταφορικής στο Χάσκοβο, στη νότια Βουλγαρία, που αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κέρδισε την περασμένη εβδομάδα διαγωνισμό της μεθοριακής αστυνομίας για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών που κρατούνται από τις αρχές σε καταυλισμούς.

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια υπόθεση, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απευθυνόμενος σε αξιωματούχους της μεθοριακής αστυνομίας.

Ο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του Γιότκο Αντρέεφ, ο οποίος ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους, ανακοίνωσε στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διάδοχοί τους θα διοριστούν πριν από το τέλος της ημέρας, διευκρίνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχία την Παρασκευή για το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να κατακλυστεί από μετανάστες στην περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας που συνήφθη τον Μάρτιο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή