ΚΟΣΜΟΣ

Φοβάται το brexit ο Φάρατζ;

farage_nigel

Αγωνίστηκε, μεν, για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά εθεάθη στην γερμανική πρεσβεία του Λονδίνου να περιμένει στην ουρά για να πάρει διπλή υπηκοότητα ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Ο υποστηρικτής του Brexit έγινε για μια ακόμα φορά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα», υποστηρίζει μια νεαρή γυναίκα από την Ολλανδία στη σελίδα της στο facebok.

Ο Φάρατζ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο κόρες από αυτόν τον γάμο, αντέδρασε ως εξής σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Δεν σας αφορά καθόλου», είπε τηλεφωνικά στον ιστότοπο Buzzfeed και τo έκλεισε.

Το δικαίωμα μόνιμης παραμονής του στη Γερμανία είναι πάντως εξασφαλισμένο λόγω της Γερμανίδας συζύγου του.

Kατά την Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάραντζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα. Ο Φάραντζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση».

Απάντηση UKIP

Οι ισχυρισμοί αυτοί χαρακτηρίστηκαν «παντελώς ανόητοι» από έναν στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου του UKIP.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνεργάτhς του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Independent, ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για μια προσωπική υπόθεσή του. «Η ιδέα ότι αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την (απόκτηση) γερμανικής υπηκοότητα είναι ανοησία», πρόσθεσε.

Η Independent υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί αύξηση του αριθμού των Βρετανών πολιτών που σπεύδουν να αποκτήσουν και άλλη υπηκοότητα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο πριν αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.