ΚΟΣΜΟΣ

Ρίο: Σύλληψη στελέχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

rio-syllipsi-stelechoys-tis-diethnoys-olympiakis-epitropis-2146855

Οι αστυνομικές αρχές του Ρίο συνέλαβαν τον Πάτρικ Χίκι, στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την κατηγορία ότι πωλούσε στη μάυρη αγορά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ο Χίκι συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.

Η αστυνομία δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ο Πάτρικ Χίκι κατηγορείται ότι μαζί με τουλάχιστον έξι ακόμα άτομα οργάνωσαν δίκτυο παράνομων πωλήσεων εισιτηρίων για τους αγώνες του Ρίο.

«Συνεχίζοντας την έρευνά μας, η αστυνομία ανακάλυψε την ανάμειξη του Πάτρικ στο διεθνές κύκλωμα απάτης και μεταπώλησης των εισιτηρίων», δήλωσε η αστυνομία του Ρίο.

Ο Χίκι ήταν μέλος της ΔΟΕ από το 2012, ενώ διατελούσε πρόεδρος του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ιρλανδίας καθώς και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Υπό το φως των εξελίξεων, ωστόσο υπέβαλε την παραίτηση του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΙ.

Ένας ακόμα Ιρλανδός είχε συλληφθεί την προγούμενη εβδομάδα στη διάρκεια ερευνών για την ίδια υπόθεση, ενώ άλλα 4 στελέχη αναζητώνται για ανάκριση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει πάνω από 1.000 εισιτήρια που πωλούνταν σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, και διακινούνταν από το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ιρλανδίας.