Τουρκία: Δέκα νεκροί και 217 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων του ΡΚΚ

Τουρκία: Δέκα νεκροί και 217 τραυματίες από μπαράζ επιθέσεων του ΡΚΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις τούρκοι στρατιώτες και ένα μέλος φιλοκυβερνητικής κουρδικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν σε νέα επίθεση του ΡΚΚ σήμερα εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας αυτοκινήτων στην Μπιτλίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Επτά ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο απέδωσε την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του τομέα Χιζάν, στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Στους κούρδους μαχητές έχει αποδοθεί η ευθύνη και για τις άλλες δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που πραγματοποιήθηκαν από χθες το βράδυ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Παγιδευμένα αυτοκίνητα

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Ελαζίγκ της Τουρκίας, ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλης. 

Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη μέσα στην ίδια ημέρα, καθώς αργά το προηγούμενο βράδυ, παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί σε άλλο τμήμα της πόλης.

Πλάνα από το CNN Turk έδειχναν τα γραφεία κατεστραμμένα και γεμάτα καπνό μετά την έκρηξη της βόμβας, γύρω στις 9:20 το πρωί, τοπική ώρα, όταν οι αστυνομικοί έφταναν στη δουλειά τους.

Κανείς δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι και για αυτή την επίθεση ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα, τρεις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίσθηκαν σήμερα στο Βαν, στην ανατολική Τουρκία, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η επίθεση είχε στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, μια κεντρική συνοικία της πόλης Βαν, δήλωσε ο Μεχμέτ Παρλάκ, αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αξιωματούχος αυτός απέδωσε την επίθεση στην «περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση», διατύπωση με την οποία οι αρχές αναφέρονται στο PKK, την παράνομη αυτονομιστική κουρδική οργάνωση.

Οι τρεις νεκροί είναι όλοι άμαχοι και δύο από τους 40 τραυματίες είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο Παρλάκ.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που ήταν τραυματισμένο και θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Ανατολή.

Το άτομο αυτό οδηγήθηκε στο γενικό επιτελείο της αστυνομάις στο Βαν για να ανακριθεί, συμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο.

Το Βαν, μια πόλη με μικτό κουρδικό και τουρκικό πληθυσμό και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν είχε πληγεί μέχρι τώρα από τις μαζικές επιθέσεις που υφίσταται η γειτονική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή