Στις τουρκικές επικρίσεις για το έγγραφό του υπ. Εσωτερικών απαντά το Die Linke

Στις τουρκικές επικρίσεις για το έγγραφό του υπ. Εσωτερικών απαντά το Die Linke

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολύτως γελοίος» σύμφωνα με την εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικών σχέσεων του Die Linke είναι ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς επιχειρεί να δυσφημίσει τη χώρα.

Η Σεβίμ Ντάγκντελεν τόνισε σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) ότι το Die Linke δεν έχει καμία τέτοια τακτική, αφού, όπως διευκρίνισε, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυβέρνηση απαντά σε επερωτήσεις και η πρακτική αυτή βοηθά την αντιπολίτευση να κάνει εκτιμήσεις και να αντιδράσει για διάφορα ζητήματα.

Η βουλευτής του γερμανικού αριστερού κόμματος επέκρινε, επίσης, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη στάση του, επειδή, όπως υποστήριξε, επιχείρησε να αποκρύψει πληροφορίες από τη γερμανική κοινή γνώμη και το κοινοβούλιο.

«Η μυστική διπλωματία του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο θέμα Ερντογάν είναι ανεύθυνη. Σε τελευταία ανάλυση αφορά τον γερμανικό λαό το αν μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. ενισχύει την τρομοκρατία», υπογράμμισε η ίδια.

Ως προς το ζήτημα του PKK και με αφορμή δηλώσεις βουλευτή του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η Ντάγκντελεν απέκρουσε τις κατηγορίες ότι το Die Linke στηρίζει την τρομοκρατία, δηλώνοντας υποστήριξη προς το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. 

Η βουλευτής του γερμανικού αριστερού κόμματος έκανε λόγο για χονδροειδή ψέματα και για την ύπαρξη σαφούς στρατηγικής από την πλευρά της Τουρκίας με βάση την όποια όσοι διαφωνούν είναι τρομοκράτες.

«Πρόκειται για τυπική συμπεριφορά του Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή