ΚΟΣΜΟΣ

Κέρδη διαζυγίου για καλό σκοπό

20s9depp

H γνωστή ηθοποιός Αμπερ Χερντ, τέως σύζυγος του σταρ της μικρής και της μεγάλης οθόνης Τζόνι Ντεπ, ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να δωρίσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια του διακανονισμού με τον πρώην σύζυγό της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες θα χρησιμοποιούσαν τα χρήματα αυτά προκειμένου να βοηθήσουν τις κακοποιημένες γυναίκες και τα άρρωστα παιδιά.

Η Χερντ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική γραπτή ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, τονίζει ότι τα χρήματα πρόκειται να διανεμηθούν στην Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών για την ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών αλλά και στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λος Αντζελες.

Το διάσημο ζευγάρι κατέληξε στον διακανονισμό του διαζυγίου στις αρχές της εβδομάδας, μία μόλις ημέρα πριν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης περιοριστικών μέτρων, η οποία θα επικεντρωνόταν στους ισχυρισμούς της Αμπερ Χέρντ σύμφωνα με τους οποίους ο Ντεπ την κακοποιούσε συστηματικά κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο ίδιος ο ηθοποιός αρνείται ότι αυτό ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι η Χερντ προβαίνει σε τέτοιους ισχυρισμούς προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά περισσότερο από το διαζύγιο.

Διαψεύδει η Χερντ

Βέβαια, η ίδια αρνείται ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα χρήματα ουδέποτε διαδραματίσαν τον παραμικρό ρόλο για την ίδια, σε σημείο μάλιστα που να δωρίσει το μεγάλο αυτό ποσό σε κοινωφελείς οργανώσεις ευελπιστώντας ότι κατά αυτό τον τρόπο θα τύχουν κάποιας βοήθειας ακόμη και οι άνθρωποι που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Επίσης, στην εν λόγω ανακοίνωση η Χερντ τονίζει ότι γνωρίσει πως οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα χρησιμοποιήσουν ορθά τα χρήματα που τους δωρίζει, ενώ δεσμεύεται ότι πρόκειται να προχωρήσει και σε περαιτέρω δωρεές μελλοντικά.

Με τον οικονομικό διακανονισμό, το ζευγάρι ολοκλήρωσε κοινή συμβίωση 15 μηνών, ενώ τον τελευταίο καιρό ενισχύθηκε η φημολογία για οικιακή βία, από την πλευρά της Χερντ, αλλά και για οικονομικούς εκβιασμούς, ισχυρισμός του Τζόνι Ντεπ.

Σε κοινή ανακοίνωση, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της σχέσης του το ζευγάρι ανέφερε: «Η σχέση μας ήταν γεμάτη πάθος και σε κάποιες στιγμές της ήταν εξαιρετικά κτητική, αλλά πάντοτε συνδεόμασταν με αγάπη. Καμία από τις δύο πλευρές δεν κατηγόρησε την άλλη ψευδώς προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει οικονομικά οφέλη. Ποτέ δεν επιθυμούσαμε να προκαλέσουμε φυσικό ή συναισθηματικό πόνο. Η Αμπερ εύχεται τα βέλτιστα στον Τζόνι για το μέλλον». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμπερ Χερντ είχε καταφέρει να εξασφαλίσει περιοριστικά μέτρα έναντι του Τζόνι Ντεπ κατηγορώντας τον για οικιακή βία. Στο σχετικό αίτημα προς το δικαστήριο η Χερντ ανέφερε ότι ο Ντεπ την κακοποιούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου τους, ενώ τον Μάιο της πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο στο πρόσωπο και έσπασε πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι.