Καταζητούμενοι για φόνο συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

Καταζητούμενοι για φόνο συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν δύο καταζητούμενους από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για φόνο, αλλά λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα διέταξε την κράτησή τους για τρεις ημέρες για το αδίκημα της παραβίαση στρατιωτικής ζώνης στα κατεχόμενα.

Οι δύο καταζητούμενοι συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Κερύνεια, μερικές ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από της Κυπριακές αρχές ως υπόπτων για τη δολοφονία Βρετανού τουρίστα, 22 χρόνων, στην Αγία Νάπα την περασμένη Κυριακή.

Οι Κυπριακές αρχές δεν σχολίασαν τη σύλληψη, αλλά το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία για την κράτησή τους δεν αναφέρθηκε η διάπραξη του φόνου θεωρείται ως ένδειξη ότι δεν θα παραδοθούν στην Κυπριακή Αστυνομία.

Όπως δημοσιεύθηκε στις Κυπριακές εφημερίδες, τα δύο άτομα σκότωσαν τον Βρετανό και τραυμάτισαν δεύτερο με μαχαίρια μπροστά σε εκατοντάδες άτομα, ύστερα από καυγά κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Μετά το φόνο οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος, αλλά αναγνωρίσθηκαν σε βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος καταστημάτων.

Η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατέστη δυνατή όταν η Ελληνοκύπρια φίλη του ενός συνελήφθη ως συνεργός σε φόνο και παραδέχθηκε ότι βοήθησε το φίλο της παρέχοντάς του ρούχα για να αλλάξει και επίσης παρέλαβε και εξαφάνισε το κινητό του τηλέφωνο.

Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι επρόκειτο για δύο Τουρκοκυπρίους 22 και 42 χρόνων, αλλά ο Χακί Ονέν, συμπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής για το έγκλημα στις διακοινοτικές συνομιλίες ανέφερε ότι ο νεαρότερος είναι Βούλγαρος και ο δεύτερος είναι είτε Κούρδος είτε Άραβας που διαμένει στα κατεχόμενα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή