ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 15χρονος συνελήφθη για απόπειρα επίθεσης αυτοκτονίας

Ιράκ: 15χρονος συνελήφθη για απόπειρα επίθεσης αυτοκτονίας

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν έναν έφηβο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πριν προλάβει να τα πυροδοτήσει, στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

H απόπειρα επίθεσης σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, όπου ένα παιδί ηλικίας 12-14 ετών σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους σε ένα γαμήλιο γλέντι.

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να συλλάβουν έναν καμικάζι που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς είναι γεννηθείς το 2001», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιρκούκ, Χάταμπ Όμαρ Αρέφ.

Ο 15χρονος σκόπευε να ανατιναχθεί σε ένα σιιτικό ιερό της πόλης αυτής που απέχει 240 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά στο Κιρκούκ. Μεταξύ άλλων, ένας αστυνομικός σκότωσε έναν καμικάζι όταν εκείνος προσπάθησε να μπει σε μια αίθουσα προσευχής σιιτών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επιχείρηση που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά θύματα και μια καταστροφή στην επαρχία μας» είπε ο κυβερνήτης του Κιρκούκ, Νατζμεντίν Καρίμ.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ, χρησιμοποιεί συχνά ανηλίκους για να διαπράττει αιματηρές επιθέσεις, αφού προηγουμένως τους εκπαιδεύσει.