Προσφορά βοήθειας από Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ και Βατικανό

Προσφορά βοήθειας από Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ και Βατικανό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη είναι η Γερμανία να προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας, δήλωσε χθες η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Οι εικόνες που βλέπουμε είναι αποτρόπαιες. Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουμε την Ιταλία αν χρειαστεί, ενώ οι σκέψεις μας είναι σήμερα στους κατοίκους της περιοχής», είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στην Εσθονία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Την ετοιμότητα της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, λέγοντας ότι, «εφόσον μας ζητηθεί, είμαστε βέβαια έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια».

Βοήθεια προσέφερε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας τον σεισμό «μεγάλη τραγωδία».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε χθες ότι η Ρώμη ζήτησε δορυφορικές φωτογραφίες των σεισμόπληκτων περιοχών της χώρας, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το εύρος της καταστροφής.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, έτοιμη να προσφέρει υλική βοήθεια ή τεχνογνωσία.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα της καταστροφής, στους συγγενείς τους, αλλά και στα συνεργεία διάσωσης», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Στη χώρα μας, ο καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε χθες ότι, αν και δεν έχει ζητηθεί συνδρομή από τις ιταλικές αρχές, ο οργανισμός βρίσκεται έτοιμος να παράσχει τεχνική βοήθεια.

Τη βοήθειά της προσέφερε επίσης η κυβέρνηση του Ισραήλ. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ιταλία σε μήνυμα του κ. Νετανιάχου προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στον οποίο μεταβίβασε τα συλλυπητήριά του.

Από τη μεριά του, ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε χθες στο Αματρίτσε έξι από τους 37 πυροσβέστες που διαθέτει το Βατικανό, ώστε να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή