Η Μελάνια Τραμπ προειδοποιεί την Daily Mail

Η Μελάνια Τραμπ προειδοποιεί την Daily Mail

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αυστηρή προειδοποίηση απέστειλε χθες, μέσω δικηγόρου, η σύζυγος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Μελάνια Τραμπ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους η Μελάνια Τραμπ υπήρξε “συνοδός” τη δεκαετία του 1990».

Ο συνήγορος του ζεύγους Τραμπ Τσαρλς Χάρντερ ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι ανάλογη προειδοποίηση έλαβε και η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, για «συκοφαντική και ψευδή κάλυψη» της διαδικασίας πολιτογράφησης της Μελάνια Τραμπ ως Αμερικανής.

Οι επιστολές προειδοποίησης, που δεν αποτελούν εξώδικες προσκλήσεις, παρελήφθησαν τρεις ημέρες αφότου η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία το πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπούσε κάποτε τη Μελάνια Τραμπ λειτουργούσε παράλληλα ως «πρακτορείο “συνοδών” για εύπορους πελάτες». Την είδηση αυτή, που προήλθε από περιοδικό της Σλοβενίας, αναπαρήγαγαν έντυπα και ιστοσελίδες σε ΗΠΑ και Βρετανία. Ο Χάρντερ, που εκπροσώπησε τον βετεράνο παλαιστή Χαλκ Χόγκαν στην επιτυχημένη του αγωγή κατά της ιστοσελίδας Gawker, επιβεβαίωσε χθες ότι οι επιστολές πρέπει να εκληφθούν ως προειδοποίηση κατάθεσης αγωγής στην αμερικανική αστική Δικαιοσύνη.

«Οι επιστολές αυτές προσφέρουν μια ευκαιρία στα ειδησεογραφικά δίκτυα να ανακαλέσουν το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων και να το αφαιρέσουν από τις ιστοσελίδες τους», λέει ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο Ρίτσαρντ Επσταϊν. Στο μεταξύ, νέα επίθεση εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον για την προνομιακή πρόσβαση που φέρονται να διέθεταν χρηματοδότες του Ιδρύματος Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη θητεία της κ. Κλίντον ως ΥΠΕΞ.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι εντελώς ακατάλληλη για δημόσιες θέσεις. Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς πού τελειώνει το Ιδρυμα Κλίντον και πού αρχίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εχει καταστεί πασιφανές ότι το ζεύγος Κλίντον δημιούργησε επιχείρηση, με στόχο να επωφεληθούν από τους δημόσιους θώκους, εκποιούσαν την πρόσβαση σε αυτόν. Αυτό ονομάζεται διαφθορά και για τον λόγο αυτό κάλεσα στον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του στην Αμπιλίν του Τέξας. Το Ιδρυμα Κλίντον έχει λάβει δωρεές ύψους 2 δισ. δολαρίων από την ίδρυσή του, το 2001, μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή