Δίωξη κατά του Αμερικανού κολυμβητή

Δίωξη κατά του Αμερικανού κολυμβητή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ. Η αστυνομία της Βραζιλίας άσκησε δίωξη εναντίον του Ράιαν Λόκτι, του κολυμβητή της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον για ψευδή καταγγελία ληστείας, μιας ληστείας που δεν έγινε ποτέ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Λόκτι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, θα ενημερωθεί σχετικά, ώστε να αποφασίσει αν θα ορίσει δικηγόρο υπεράσπισης, ενώ θα γίνει κοινοποίηση και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η εκπρόσωπος Τύπου του ολυμπιακού κολυμβητή δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση.

Ολα άρχισαν όταν ο Λόκτι και τρεις συναθλητές του κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας υπό την απειλή όπλου καθώς επέστρεφαν στο Ολυμπιακό Χωριό από πάρτι στις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψε τους αθλητές να διαπληκτίζονται με τους ένοπλους φρουρούς ενός βενζινάδικου που είχαν επισκεφθεί προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Ο Λόκτι παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ μεθυσμένος και πιθανώς αυτό να συνέβαλε στον καβγά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βραζιλίας, η ψευδής καταγγελία εγκληματικής πράξης επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 18 μηνών. Οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν υπογράψει συνθήκη έκδοσης ήδη από το 1960, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα αρνηθούν να εκδώσουν τον Λόκτι αν αυτό τους ζητηθεί.

Την ίδια στιγμή και ενώ η κατάσταση φαντάζει δύσκολη, ο Λόκτι κατάφερε να εξασφαλίσει έναν ακόμα χορηγό, την Pine Bros, που παρασκευάζει καραμέλες για τον λαιμό. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί «μία δεύτερη ευκαιρία» στον αθλητή. Τέσσερις σημαντικές εταιρείες, ανάμεσα στους οποίους η Speedo USA και ο Ραλφ Λόρεν, αποσύρθηκαν από χορηγοί του Λόκτι μετά το συμβάν στη Βραζιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή