Πατριάρχης Αντιοχείας για την κατάσταση στη Συρία: «Ενα βαρέλι πετρέλαιο πιο ακριβό από έναν άνθρωπο»

Πατριάρχης Αντιοχείας για την κατάσταση στη Συρία: «Ενα βαρέλι πετρέλαιο πιο ακριβό από έναν άνθρωπο»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο». Ο Πατριάρχης Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη στη Συρία, όπου βρίσκονται, κατά την έκφραση του «και οι μικροί και οι μεγάλοι του κόσμου».

Τα δεινά του πολέμου, πρόσθεσε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι-μουσουλμάνοι και χριστιανοί- τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες μέρες οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας λειτούργησε σήμερα στον 'Αγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει. «Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή