ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Αντιοχείας για την κατάσταση στη Συρία: «Ενα βαρέλι πετρέλαιο πιο ακριβό από έναν άνθρωπο»

patriarchis-antiocheias-gia-tin-katastasi-sti-syria-ena-vareli-petrelaio-pio-akrivo-apo-enan-anthropo-2148269

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο». Ο Πατριάρχης Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη στη Συρία, όπου βρίσκονται, κατά την έκφραση του «και οι μικροί και οι μεγάλοι του κόσμου».

Τα δεινά του πολέμου, πρόσθεσε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι-μουσουλμάνοι και χριστιανοί- τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες μέρες οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας λειτούργησε σήμερα στον 'Αγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει. «Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.