Νέα επίθεση Κλίντον κατά Τραμπ

Νέα επίθεση Κλίντον κατά Τραμπ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απορία της για το «ποιον Ντόναλντ Τραμπ» θα αντιμετωπίσει στις επερχόμενες τηλεμαχίες (ντιμπέιτ) εξέφρασε τη Δευτέρα, η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον.

Σε ιδιωτική εκδήλωση για δωρητές της εκστρατείας της στο αριστοκρατικό θέρετρο Ιστ Χάμπτον του Λονγκ Αϊλαντ, η κ. Κλίντον είπε, απευθυνόμενη στους υποστηρικτές της: «Ο αντίπαλός μου είναι κάποιος, με την ικανότητα να λέει και να κάνει τα πάντα. Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προσπαθήσει να προβάλει ύφος σοβαρότητας ή να επιδιώξει να “σκοράρει πόντους” με προκλητικές δηλώσεις». Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε τη φετινή προεκλογική περίοδο ως την «πιο απρόβλεπτη» που έχει παρακολουθήσει στη ζωή της.

Υπογραμμίζοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η κ. Κλίντον επισήμανε την πρόθεσή της να ενισχύσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, να βελτιώσει την πρόσβαση παιδιών στην εκπαίδευση και να βελτιώσει τις υποδομές ψυχικής υγείας. Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική υποψήφια έκανε λόγο για τις προσπάθειες αποκλεισμού μειονοτικών ψηφοφόρων από τις εκλογές σε πολλές πολιτείες. «Η απόφαση των τοπικών αρχών της Αλαμπάμα να κλείσουν όλα τα γραφεία συγκοινωνιών (DMV), [υπηρεσίες χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης, που επέχουν ρόλο ταυτοτήτων] σε περιοχές όπου ζουν Αφροαμερικανοί, δεν είναι τυχαία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην το επιτρέψουμε», είπε η κ. Κλίντον. Η υποψήφια των Δημοκρατικών επισήμανε επίσης ότι την υποψηφιότητα Τραμπ στήριξε δημόσια ο διαβόητος πρώην επικεφαλής της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ, υποψήφιος γερουσιαστής της Λουιζιάνα.

Την ίδια ώρα, ευθύνες στη Ρωσία και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας επιρρίπτει ο αμερικανικός Τύπος για δύο πρόσφατες απόπειρες διείσδυσης σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, που περιέχουν εκλογικούς καταλόγους σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, δημιουργώντας φόβους ότι η Μόσχα σχεδιάζει να υποσκάψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Σε μήνυμά του προς τους επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών στις αρχές του μήνα, το FBI προειδοποίησε για νέες τέτοιες επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να μνημονεύσει τη Ρωσία ως υπεύθυνη, ούτε και να κατονομάσει ποιες πολιτείες υπέστησαν την απόπειρα διείσδυσης. Η δημοσιογραφική έρευνα, όμως, αποκάλυψε ότι οι χάκερ προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν βάσεις δεδομένων εκλογέων σε Ιλινόι και Αριζόνα. Η αρμόδια υπηρεσία του Ιλινόι επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι αναγκάσθηκε να διακόψει προσωρινά στις αρχές του μήνα τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι της πολιτείας αποκάλυψαν ότι οι χάκερ υπέκλεψαν τα στοιχεία 200.000 ψηφοφόρων. Στην Αριζόνα, οι χάκερ φέρονται να αποπειράθηκαν -ανεπιτυχώς- να εισβάλουν στο σύστημα εγγραφής, χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό, χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον στόχο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή