Το σκάνδαλο «σέξτινγκ» και οι σκιές στη Δημοκρατική καμπάνια

Το σκάνδαλο «σέξτινγκ» και οι σκιές στη Δημοκρατική καμπάνια

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια μιας ήρεμης αυγουστιάτικης Κυριακής στα Χάμπτονς, η Χούμα Αμπεντίν, η στενότερη συνεργάτις της Χίλαρι Κλίντον, έγινε παραλήπτρια καταστροφικών ειδήσεων.

Ο σύζυγός της, Αντονι Ουίνερ, της αποκάλυψε ότι η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ποστ» αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια νέες διαδικτυακές ερωτικές συνομιλίες του με νεαρή κοπέλα, συνοδευόμενες αυτή τη φορά από φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη συμπεριφορά που κατέστρεψε την επιτυχημένη πορεία του στο Κογκρέσο το 2011 και την καμπάνια του για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2013.

Παρότι η Αμπεντίν δήλωσε άμεσα την απόφασή της να κινήσει τις διαδικασίες για διαζύγιο, η επαναφορά του σκανδάλου του «σέξτινγκ» ρίχνει βαριά τη σκιά της στη συνεργάτιδα της υποψήφιας προέδρου, το όνομα της οποίας έχει ήδη εμπλακεί σε δύο σκάνδαλα που αφορούν τη θητεία της πρώην Πρώτης Κυρίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσης, οι αποκαλύψεις δείχνουν να απειλούν και την καμπάνια της Κλίντον, υπενθυμίζοντας στους ψηφοφόρους τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζεύγος Κλίντον επί δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένης της αμφιλεγόμενης απόφασης της υποψηφίας προέδρου να παραμείνει με τον σύζυγό της μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, ζήτημα που η καμπάνια της επιμελώς κρατά στην αφάνεια. Φυσικά, οι νέες αποκαλύψεις για τον Ουίνερ έγιναν άμεσα αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Τραμπ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το θέμα αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας. «Ανησυχώ για τη χώρα, διότι η Κλίντον ήταν απρόσεκτη και απερίσκεπτη, αφήνοντας τον Ουίνερ σε τόση εγγύτητα με απόρρητες πληροφορίες υψίστης σημασίας», ανέφερε ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που θύμιζε τα λόγια του Τζέιμς Κόμι, όταν ο τελευταίος επέπληττε την Κλίντον για την «άτσαλη» χρήση του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Ποιος ξέρει τι έμαθε και τι είπε; Είναι ακόμη ένα παράδειγμα κακής κρίσης από τη Χίλαρι Κλίντον», προσέθεσε.

Γενικότερα, η επικέντρωση στην Αμπεντίν αποτελεί έναν διαρκώς διογκώμενο περισπασμό για την καμπάνια των Δημοκρατικών, καθώς εν αντιθέσει με άλλους πολιτικούς βοηθούς, η 40χρονη έχει γίνει δημόσιο πρόσωπο η ίδια, ποζάροντας στη Vogue και βγαίνοντας φωτογραφίες με ψηφοφόρους.

Πέρα από την υπόθεση του συζύγου της, η Αμπεντίν έχει βρεθεί στο προσκήνιο λόγω της εμπλοκής του ονόματός της στις κατηγορίες που αφορούν την ιδιαίτερη μεταχείριση που απολάμβαναν οι χρηματοδότες του Ιδρύματος Κλίντον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της θητείας της Χίλαρι Κλίντον και των ισχυρισμών πολιτικών αντιπάλων της ότι λάμβανε το εισόδημά της κατ’ ιδίαν, όταν εργαζόταν για εκείνη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι η περίπτωση της Αμπεντίν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υποψήφια πρόεδρο, καθότι πέρα από την 20χρονη επαγγελματική συνεργασία των δύο γυναικών και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει μεταξύ τους, οι ζωές τους φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι και οι δύο, επικαλούμενες τα θρησκευτικά πιστεύω τους, επέλεξαν να παραμείνουν με τους άνδρες τους, παρά τα επανειλημμένα σεξουαλικά ατοπήματά τους.

Ωστόσο, οι τελευταίες αποκαλύψεις λειτούργησαν ως καταλύτης για το ζεύγος Αμπεντίν – Ουίνερ, διαλύοντας έναν διόλου σταθερό και χαρούμενο γάμο, ενόψει και άλλων αποκαλύψεων που μπορεί να πλήξουν περαιτέρω τόσο την ίδια όσο και την προσπάθεια της Κλίντον για την προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή