Ενας πρόεδρος «Αμερικανάκι»

Ενας πρόεδρος «Αμερικανάκι»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας δούμε την είδηση μόνη της, δίχως να τη συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο, πόσo μάλλον με τα καθ’ ημάς: O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ο αρχισυντάκτης της έκδοσης του Νοεμβρίου στο εξειδικευμένο τεχνολογικό περιοδικό «Wired». Ταυτόχρονα με το μεγάλο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη και προώθηση των επιστημών και της τεχνολογίας, μετά τη δημοσίευση άρθρου σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση για το Obamacare και τις προκλήσεις της Υγείας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει τον πρώτο λόγο στην ύλη του δημοφιλούς περιοδικού που θα κυκλοφορήσει έντυπα και ψηφιακά περί τα μέσα Οκτωβρίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα τείνει να γίνει μια χαρακτηριστική μορφή – των καιρών μας για κάποιους, για άλλους ίσως του μέλλοντος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνδυάζει, καθώς φαίνεται στη σχεδόν οκταετή θητεία του, την αποφασιστικότητα του πλανητάρχη με την περιέργεια του διά βίου μαθητή· τον κουστουμάτο τεχνοκράτη με τον χαλαρό σύζυγο στην κουζίνα του Λευκού Οίκου ή εκείνον που παίζει, καθισμένος στο πάτωμα, με ένα μωρό. Φτάνει αυτό για να χαρακτηριστεί κάποιος εικόνα του παρόντος ή, ακόμη περισσότερο, του μέλλοντος; Η απάντηση μοιάζει καταφατική για κάποιον που δοκιμάζει τα όρια της προεδρίας της πρώτης πλανητικής δύναμης, που μετατρέπει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο σε αυτοτροφοδοτούμενο παιχνίδι με τη γνώση, τη δυναμική, την ευφυΐα και, ασφαλώς, την εξουσία. Ο πρόεδρος Ομπάμα, ακόμη κι αν δεν κριθεί από την Ιστορία ως ένας εκ των μεγάλων ηγετών, το σίγουρο είναι ότι θα μας έχει παράσχει μερικές από τις πιο ωραίες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι ένας αρχηγός κράτους. Αλλά, ξέχασα, αυτοί είναι «Αμερικανάκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή