Νέος γύρος εκκαθαρίσεων από Ερντογάν στον τουρκικό στρατό

Νέος γύρος εκκαθαρίσεων από Ερντογάν στον τουρκικό στρατό

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και μόλις λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοινώνει την παύση των καθηκόντων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού.

Πρόκειται για 820 αξιωματικούς των Χερσαίων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 820 αξιωματικοί απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους εξαιτίας των διασυνδέσεων τους με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και το Κίνημα Γκιουλέν.

Η νέα κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται σε μια στιγμή που στην Άγκυρα, μετά την παραίτηση του κ. Αλά συζητούνται επικείμενες πρωτοβουλίες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Οι πρώτες πληροφορίες της Κ κάνουν λόγο για επικείμενες παύσεις καθηκόντων νομαρχών, αστυνομικών διευθυντών. Επίσης, εξελίξεις ενδέχεται να δρομολογηθούν και στο εσωτερικό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Τουρκία: Το κορυφαίο δικαστικό συμβούλιο HSYK έπαυσε από τα καθήκοντά τους άλλους 543 δικαστές και εισαγγελείς

Το κορυφαίο δικαστικό συμβούλιο της Τουρκίας έπαυσε από τα καθήκοντά τους άλλους 543 δικαστές και εισαγγελείς, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες εκκαθαρίσεις αξιωματούχων που θεωρούνται ύποπτοι ότι υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) έχουν πλέον παύσει από τα καθήκοντά τους περίπου 3.300 δικαστικούς μετά την 15η Ιουλίου. Συνολικά οι τουρκικές αρχές έχουν απολύσει 80.000 πρόσωπα από τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, το δικαστικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις, πολλά από τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή