Ιταλία: Σκύλος βρέθηκε ζωντανός μετά από 9 ημέρες στα συντρίμμια του Αματρίτσε

Ιταλία: Σκύλος βρέθηκε ζωντανός μετά από 9 ημέρες στα συντρίμμια του Αματρίτσε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρομέο, ένας σκύλος ράτσας golden retriever, είναι το τελευταίο «θαύμα» του σεισμού της 24ης Αυγούστου στην Ιταλία καθώς ανασύρθηκε ζωντανός το βράδυ της Παρασκευής από τα χαλάσματα του σπιτιού των αφεντικών του, εννέα μέρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Ο Ρομέο εγκλωβίστηκε στο σπίτι αλλά σώθηκε καθώς ένα μεταλλικό δοκάρι εμπόδισε τα συντρίμμια να τον καταπλακώσουν. Κρίνοντας από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πυροσβέστης που τον έσωσε, έδειχνε μάλιστα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έπινε με λαχτάρα τις πρώτες γουλιές νερού μετά από 230 ώρες.

Oταν χτύπησε ο σεισμός, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου, στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Σαν Λορέντσο α Φλαβιάνο, κοντά στο Αματρίτσε, οι ιδιοκτήτες του Ρομέο, ένα αντρόγυνο, κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού. Εκείνοι πρόλαβαν να βγουν έξω αλλά ο σκύλος τους, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο, εγκλωβίστηκε. Μετά από πολύωρη αναζήτηση, οι ιδιοκτήτες δέχτηκαν τελικά να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους για να μην κινδυνεύσουν κι άλλο.

Το ζευγάρι είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ξανάβλεπε ζωντανό τον Ρομέο όταν επέστρεψε στο χωριό, το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να μαζέψει κάποια προσωπικά είδη από τα χαλάσματα.

Μόλις έφτασαν στο γκρεμισμένο σπίτι ο σκύλος προφανώς άκουσε τις φωνές τους και τους υποδέχτηκε γαβγίζοντας.

Οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως να σκάβουν στα συντρίμμια και ανέσυραν τον Ρομέο που δεν έδειχνε να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την περιπέτειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή