Τουσκ: «Στα όρια τους οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη»

Τουσκ: «Στα όρια τους οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα πως οι δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη «πλησιάζουν τα όριά τους» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει.

«Οι δυνατότητες της Ευρώπης να υποδεχθεί νέα κύματα προσφύγων, χωρίς να ξεχνάμε τους παράτυπους μετανάστες, πλησιάζουν τα όριά τους», διαβεβαίωσε ο Τουσκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας.

«Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές», εξήγησε. «Το πρόβλημα, δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες που έρχονται από εμπόλεμες χώρες, όπως η Συρία (…) Μιλάμε για 60 ως 70 εκατ. εκτοπισμένους ανθρώπους στον κόσμο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει κι εδώ στην Ασία».

«Μόνο μια προσπάθεια σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι σε θέση να φέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Τουσκ και κάλεσε τα μέλη της G20 –περιλαμβανομένης της Κίνας, δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο– να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή