Η Μητέρα Τερέζα έγινε Αγία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγία κηρύχθηκε σήμερα σε μια λαμπρή τελετή στο Βατικανό που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου η Μητέρα Τερέζα.

Ειδικότερα, 19 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Μητέρα Τερέζα ανακηρύχθηκε σε Αγία Τερέζα της Καλκούτας ενώ στη μεσιτεία της αποδόθηκαν δύο «θαυματουργές» θεραπείες ασθενών οι οποίες προέκυψαν μετά το θάνατό της.

Εκατοντάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο πλαίσιο της τελετής και εικονίσματα της Αγίας Τερέζας εκτίθενται μέσα και έξω από το Βατικανό ενώ έχουν προγραμματιστεί και ειδικές μουσικές εκδηλώσεις.

Η Αγία Τερέζα, η οποία είχε ιδρύσει μια αδελφότητα καλογριών που διοικούσε 19 οίκους είχε κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης για την προσφορά της στην ανθρωπότητα.

Ωστόσο, είχε και σφοδρούς επικριτές με κάποιους να την κατηγορούν ότι είχε δεχτεί χρήματα από δικτάτορες για το φιλανθρωπικό της έργο και άλλους να σχολιάζουν ότι τα νοσοκομεία της αδελφότητας αντιμετώπιζαν προβλήματα καθαριότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή