Παρέμβαση Ομπάμα για το επεισόδιο Κινέζου πράκτορα με δημοσιογράφους

Παρέμβαση Ομπάμα για το επεισόδιο Κινέζου πράκτορα με δημοσιογράφους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε σήμερα τις διαφορές μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθεροτυπίας, σχολιάζοντας ένα επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Χανγκτζόου.

«Είναι σημαντικό να έχει πρόσβαση ο Τύπος στη δουλειά που κάνουμε, να έχει τη δυνατότητα να θέτει ερωτήσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά το επεισόδιο μεταξύ ενός Κινέζου πράκτορα και δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου. «Δεν αφήνουμε τις αξίες και τα ιδεώδη μας πίσω όταν ταξιδεύουμε», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα δίσταζε να μιλήσει με τους Κινέζους οικοδεσπότες του για τα θέματα αυτά.

«Όταν θέτω ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα δημιουργούνται κάποιες εντάσεις οι οποίες πιθανότατα δεν υπάρχουν όταν ο πρόεδρος Σι συναντιέται με άλλους ηγέτες», εξήγησε.

Μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους, το Σάββατο, ένας Κινέζος πράκτορας εμπόδισε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους να σταθούν κάτω από το φτερό και να περιμένουν την αποβίβαση του Ομπάμα. Μια εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο παρενέβη, ενημερώνοντάς τον ότι πρόκειται για αμερικανικό αεροπλάνο που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όμως ο πράκτορας απάντησε φωνάζοντας, στα αγγλικά: «Εδώ είναι η δική μας χώρα! Είναι δικό μας αεροδρόμιο».

Ο ίδιος πράκτορας επιχείρησε επίσης να εμποδίσει τη σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις να πλησιάσει την αυτοκινητοπομπή που θα μετέφερε τον Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή