«Κατανομή των βαρών του προσφυγικού», το μήνυμα των ηγετών του G20

«Κατανομή των βαρών του προσφυγικού», το μήνυμα των ηγετών του G20

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης καλεί όλες τις χώρες η Σύνοδος του G20, από την Κίνα.

«Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων (…) και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου.

Παράλληλα, οι ηγέτες ζήτησαν αύξηση των δημοσίων δαπανών, και όχι μόνο νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να πάρει πάλι μπροστά η παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της καινοτομίας ως «μοχλού ανάπτυξης».

«Οι δημοσιονομικές στρατηγικές μας είναι εξίσου σημαντικές (με τη νομισματική πολιτική). Καθιστούμε τη δημοσιονομική πολιτική και τις δημόσιες δαπάνες πιο ευνοϊκές στην ανάπτυξη», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή