Επανέφερε την πρόταση για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία ο Ερντογάν

Επανέφερε την πρόταση για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία ο Ερντογάν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή του για δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στην Συρία επανέφερε κατά τη σύνοδο του G20, στη Χανγκζού της Κίνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως διευκρίνισε θα πρόκειται για εδάφη όπου δεν θα σημειώνονται μάχες, με στόχο και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την αραβική χώρα

«Οι Σύροι πολίτες που βρίσκονται στην χώρα μας και όσοι θέλουν να μεταναστεύσουν από την Συρία μπορούν τώρα να βρουν την ευκαιρία να ζήσουν πιο ειρηνικά στην πατρίδα τους και στις κατοικίες τους», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην περιοχές που εκκαθαρίστηκαν από μαχητές.

«Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να δημιουργηθεί εκεί και αυτή ήταν η πρόταση που έκανα και στον Ομπάμα και στον Πούτιν. Αυτό θα επιτευχθεί με τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού. Κάνουμε προσπάθεια για να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στην βόρεια Συρία πριν περίπου δύο εβδομάδες, απωθώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και Κούρδους μαχητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή