Τραμπ: Η υγεία των υποψηφίων είναι θέμα

Τραμπ: Η υγεία των υποψηφίων είναι θέμα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Θεμιτό προεκλογικό ζήτημα χαρακτήρισε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ την υγεία της Χίλαρι Κλίντον, μετά την ανακοίνωση της εκστρατείας της Δημοκρατικής υποψηφίου ότι η κ. Κλίντον πάσχει από πνευμονία. «Ελπίζω να γίνει καλά και να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία και ανυπομονώ να τη δω στο ντιμπέιτ. Η υγεία των υποψηφίων είναι θέμα. Υπεβλήθην σε ιατρικές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα και θα ανακοινώσω το πόρισμά τους, μόλις το έχω στα χέρια μου», είπε χθες ο κ. Τραμπ.

Η ασθένεια της κ. Κλίντον, που κρατήθηκε μυστική μέχρι το λιποθυμικό επεισόδιο της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, έχει εντείνει την αβεβαιότητα γύρω από την υγεία της, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Την Κυριακή, η Χίλαρι Κλίντον αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει εσπευσμένα τον χώρο των εκδηλώσεων στη μνήμη των 15 ετών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αφού ένιωσε έντονη δυσφορία. Η προεκλογική της ομάδα ανέφερε αρχικά ότι η υποψήφια έπαθε θερμοπληξία, ενώ η κ. Κλίντον μεταφέρθηκε στο διαμέρισμα της κόρης της, Τσέλσι, στη συνοικία Φλατάιρον της Νέας Υόρκης, για να αναπαυθεί.

Ακύρωση επίσκεψης

Μετά τη δημοσιοποίηση του ιατρικού ανακοινωθέντος, το οποίο έκανε λόγο για πνευμονία και αφυδάτωση της κ. Κλίντον, εξαιτίας των αντισταμινικών φαρμάκων και της αντιβίωσης, τα στελέχη της εκστρατείας της πρώην υπουργού Εξωτερικών ακύρωσαν προγραμματισμένο διήμερο ταξίδι στην Καλιφόρνια.

Το περιστατικό και ο χειρισμός του από την προεκλογική ομάδα της κ. Κλίντον επανέφεραν τις ανησυχίες για την τάση της Χίλαρι Κλίντον να αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με την υγεία της, προσφέροντας πυρομαχικά στον Ντόναλντ Τραμπ στην προσπάθειά του να εμφανίσει την υγεία της αντιπάλου του ως εύθραυστη. Η προσωπική ιατρός της κ. Κλίντον, Λίσα Βάρντακ, δήλωσε χθες ότι η Δημοκρατική υποψήφια αντιδρά καλά στην αντιβίωση. Στα μέσα Αυγούστου, η δρ Βάρντακ είχε δημοσιοποιήσει τις ιατρικές εξετάσεις της Χίλαρι Κλίντον, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η υποψήφια βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση. Την Παρασκευή, μία δήλωση της Χίλαρι Κλίντον, η οποία είπε ότι το ήμισυ των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ είναι «ένα καλάθι αξιοθρήνητων», προκάλεσε σάλο, με την πρώην υπουργό Εξωτερικών να υποχρεώνεται να ανασκευάσει.

«Οι μισοί από τους υποστηρικτές του Τραμπ είναι σε ένα καλάθι αξιοθρήνητων. Αυτοί είναι οι ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί, ξενόφοβοι και ισλαμοφοβικοί», είπε η κ. Κλίντον την Παρασκευή, για να υποχρεωθεί λίγες ώρες αργότερα να ζητήσει συγγνώμη. Την ίδια ώρα, στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας Κλίντον αναμένεται να ριχτεί αυτή την εβδομάδα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες των Times της Νέας Υόρκης.

Την Παρασκευή, σε προεκλογική εκδήλωση στην κρίσιμη πολιτεία της Βιρτζίνια, η κ. Ομπάμα αναμένεται να καλέσει τους πολίτες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Η Πρώτη Κυρία έχει προγραμματίσει σειρά εμφανίσεων σε αμφίρροπες πολιτείες, προωθώντας μήνυμα συμμετοχής στα κοινά και ιδιαίτερα στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η βοήθεια της Μισέλ Ομπάμα θεωρείται ανεκτίμητη από την εκστρατεία Κλίντον, εν μέρει χάρη στην αποδεδειγμένη ικανότητα της Πρώτης Κυρίας να «σαγηνεύει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας με τον τρόπο αυτό τους νέους, τις μειονότητες και τις γυναίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή