Τουσκ: Μοιραίο λάθος να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit

Τουσκ: Μοιραίο λάθος να αγνοήσουμε το μήνυμα του Brexit

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λάβουν το μήνυμα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit καλεί τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην επίσημη πρόσκληση που τους απέστειλε για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στην Μπρατισλάβα, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Θα ήταν μοιραίο λάθος να υποθέσουμε ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα αποκλειστικά βρετανικό θέμα» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τουσκ, χαρακτηρίζοντας τη βρετανική ψήφο ως «μια απελπισμένη προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίους».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θέτει ως θέματα πρωταρχικής σημασίας για την επερχόμενη Σύνοδο, την ασφάλεια και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνει επίσης μήνυμα στους ηγέτες «να είναι πιο υπεύθυνοι, απέχοντας από τις συνεχείς κατηγορίες οι οποίες στοχεύουν την Ένωση», ενώ από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ζητεί να «υποστηρίζουν τις προτεραιότητες που συμφωνούνται μεταξύ των κρατών μελών και να μην επιβάλλουν τις δικές τους».

Τέλος, ο κ. Τουσκ προειδοποιεί τους ηγέτες πως συνθήματα, όπως «καλύτερη Ευρώπη», «λιγότερη Ευρώπη» ή «περισσότερη Ευρώπη» κινδυνεύουν τελικά να καταλήξουν στο «όχι άλλη Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή