ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 840 ιστότοποι στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ

15s18bet

Αυξάνεται πολύ γρήγορα ο αριθμός των ιστοτόπων που προσφέρουν παρανόμως υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η νέα «μαύρη λίστα» που καταρτίστηκε περιέχει 847 ιστότοπους ή 200 περισσότερους απ’ όσους είχαν εντοπιστεί την προτελευταία φορά.

«Από τις σχετικές έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της ΕΕΕΠ, κατά το διάστημα του Αυγούστου 2016, σε συνολικά 208 ιστότοπους, διαπιστώθηκε ότι 200 ιστότοποι/ονόματα χώρου παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του Διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια (πρόσβαση από ελληνική I.P.), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, ενώ οκτώ ιστότοποι/ονόματα χώρου δεν παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες», ανακοίνωσε χθες η ΕΕΕΠ. Η τελευταία ανακοίνωση περιλαμβάνει τη 12η έκδοση της «μαύρης λίστας (blacklist)» που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΕΕΕΠ. Περιέχει, δε, όλους τους δικτυακούς τόπους που προσφέρουν παρανόμως στη χώρα μας υπηρεσίες τυχερών παιγνίων. Οι λίστες αυτές μεταβιβάζονται στις διωκτικές αρχές, αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών Internet (ISPs), προκειμένου να απαγορεύουν την πρόσβαση των χρηστών σε αυτούς.

Η πρώτη έκδοση της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ καταρτίστηκε την άνοιξη του 2013 και περιέλαβε 401 ιστότοπους. Η ΕΕΕΠ συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του Διαδικτύου να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Συστήνει δε, πριν λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της blacklist που είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της.