ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 23 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

16s1syr

Εικοσιτρείς άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, Πέμπτη, από αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν στην ανατολική Συρία, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εικοσιτρείς άμαχοι, ανάμεσα τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μαγιαντίν", στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας πως οι επιδρομές είχαν στόχο ένα σχολείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τον πόλεμο.

Τριάντα άμαχοι τραυματίστηκαν παράλληλα από τις επιδρομές, πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς να μπορεί να αναφέρει σε ποια δύναμη ανήκαν τα αεροσκάφη.

Η επαρχία της Ντέιρ Εζόρ περιλαμβάνει σημαντικές πετρελαιοπηγές, που ελέγχονται από το ΙΚ, το οποίο ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, με εξαίρεση το στρατιωτικό αεροδρόμιο και γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος.

Η επαρχία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές όπου εφαρμόζεται η εκεχειρία, που ξεκίνησε την Δευτέρα, έπειτα από συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει το ΙΚ και το Μέτωπο Φατάχ αλ Σαμ (πρώην μέτωπο Μέτωπο αλ Νόσρα).