Κλειστή η βρετανική πρεσβεία στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Κλειστή η βρετανική πρεσβεία στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία έκλεισε την Παρασκευή την πρεσβεία της στην Αγκυρα για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Η βρετανική πρεσβεία στην Άγκυρα θα είναι κλειστή για το κοινό την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε το Φόρεϊν Οφις αργά χθες βράδυ.

Η πρεσβεία ήταν κλειστή από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη, αυτή την εβδομάδα, για τη μουσουλμανική γιορτή 'Ειντ αλ-Αντχα, μια από τις δύο μεγαλύτερες στο ισλαμικό ημερολόγιο.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο μιας έρευνας για πιθανή απειλή εναντίον της βρετανικής και της γερμανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, αλλά δεν βρήκε διασυνδέσεις ανάμεσα στους υπόπτους και οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ομάδες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Την έρευνα για μια πιθανή απειλή του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των αποστολών προκάλεσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε το Ανατολή, μια είδηση που μεταδόθηκε επίσης από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Το Φόρεϊν Οφις έχει συστήσει στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν σε ακτίνα 10 χλμ. από τα συριακά σύνορα και στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους. Η περιοχή αυτή έχει πληγεί από σειρά βίαιων επιθέσεων μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας, τον Ιούλιο του 2015, μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των ανταρτών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή