Βρετανία: Νέα επικεφαλής του UKIP η Νταϊάν Τζέιμς

Βρετανία: Νέα επικεφαλής του UKIP η Νταϊάν Τζέιμς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ηγεσία του UKIP εξελέγη την Παρασκευή η Βρετανή ευρωβουλευτής, Νταϊάν Τζέιμς, στη θέση του παραιτηθέντος Νάιτζελ Φάρατζ.

Η  Τζέιμς, 56 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος. Η νίκη της στις εσωκομματικές εκλογές, όπου ψήφισαν περίπου 40.000 μέλη του κόμματος, ανακοινώθηκε στο συνέδριο που διεξάγεται στο Μπόρνμουθ, στη νότια Αγγλία.

Από την πλευρά του, ο Φάρατζ, στην τελευταία ομιλία του ως ηγέτης του κόμματος, κάλεσε τη διάδοχό του να ασκήσει πιέσεις για να πετύχει μια «σκληρή» έξοδο από την ΕΕ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ψηφοφόρων του UKIP. Όπως είπε, το κόμμα που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, "άλλαξε το κέντρο βαρύτητας" της βρετανικής πολιτικής.

Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν πάντως ότι το UKIP έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον Φάρατζ, ο οποίος ήταν αρχηγός του μεταξύ 2006-9 και 2010-16, που η αποχώρησή του αφήνει ένα τεράστιο, δυσαναπλήρωτο κενό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή