Ρωσία: Επικράτηση για το κόμμα του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

Ρωσία: Επικράτηση για το κόμμα του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία άνετη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας εξασφάλισε το κόμμα του Πούτιν, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» εξασφαλίζει ποσοστό 54,3% που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 338 έδρες από τις συνολικά 450 της Δούμας.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να αγνοηθεί το μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες και που αποδεικνύει μια μείωση του ενθουσιασμού για την κυβερνητική ηγεσία, 18 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το Κομμουνιστικό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 13,5% και ακολουθεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας με 13,3%. Η «Δίκαιη Ρωσία» ήρθε τέταρτη με ποσοστό 6,2%.

Ο Πούτιν, μιλώντας στο προσωπικό της εκλογικής εκστρατείας της Ενωμένης Ρωσίας λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες χθες βράδυ, είπε ότι η νίκη δείχνει πως οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ηγεσία παρά την οικονομική επιβράδυνση που έχει χειροτερέψει και από τις κυρώσεις της Δύσης για την Ουκρανία. Οι σύμβουλοι του Πούτιν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα ως βάση για τη δική του καμπάνια για επανεκλογή το 2018, παρότι ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι θα αποζητήσει την επανεκλογή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή