Το ισχυρό φως αυξάνει τη λίμπιντο

Το ισχυρό φως αυξάνει τη λίμπιντο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση στο δυνατό φως ενισχύει τη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών που έχουν πολύ χαμηλή λίμπιντο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σιένας, στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι η χρήση ενός «κουτιού ισχυρού φωτός», ανάλογου με αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της εποχικής κατάθλιψης, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γεγονός που οδήγησε στην ενίσχυση των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης. Ωστόσο οι Ιταλοί ερευνητές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα προτού οι διαπιστώσεις καταλήξουν σε κάποια θεραπευτική προσέγγιση.

Οι ερευνητές εκπόνησαν τη μελέτη τους σε 38 άνδρες, οι οποίοι είχαν διαγνωσθεί με διάφορες διαταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ενδιαφέροντος για το σεξ.

Η μισή ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με «κουτί φωτός», ενώ η υπόλοιπη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με πολύ ασθενέστερο φως. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε θεραπεία μισή ώρα κάθε πρωί, επί δύο εβδομάδες. Οπως διαπιστώθηκε κατά την επανεξέταση, οι συμμετέχοντες που εξετίθεντο σε ισχυρό φως ανέφεραν σημαντική αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξήθηκαν σημαντικά στην ομάδα που είχε υποβληθεί σε θεραπεία με έντονο φως, ενώ είχαν παραμείνει σταθερά στην ομάδα ελέγχου. Ο καθηγητής Αντρέα Φατζιολίνι, ο οποίος συντόνισε την έρευνα, τόνισε ότι η αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης εξηγεί τη μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή