Ερντογάν: Πιθανή η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

Ερντογάν: Πιθανή η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη συμφωνία με την Ε.Ε., τον Γκιουλέν και την κατάσταση στη χώρα του αλλά και στη Συρία, μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα αναφορικά με τις συνθήκες στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα και τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα, τόνισε πως είναι πιθανό η Βουλή να δώσει το «πράσινο φως» για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Ο Ερντογάν ζητά από τις ΗΠΑ την άμεση έκδοση ή απέλαση του Γκιουλέν, καθώς όπως επανειλημμένως έχει ισχυριστεί, ο κληρικός είναι επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης και δίκτυα όπως αυτά του Γκιουλέν θα πρέπει να απαγορευτούν σε όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στο συριακό, ο Τούρκος ηγέτης είπε πως διαφωνεί με τη συμμετοχή του Ασαντ σε μια μεταβατική κυβέρνηση στη χώρα, ενώ κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ερντογάν, μίλησε και για τις ταραχώδεις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, μετά το πραξικόπημα και τις μαζικές εκκαθαρίσεις αξιωματούχων και υπαλλήλων, λέγοντας πως από την πλευρά της η Ε.Ε. δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της απέναντι στη χώρα του και συμβούλεψε την ευρωπαϊκή πλευρά να είναι περισσότερο ειλικρινής σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή