Μαθήματα γάμου αποκλειστικά για άνδρες

Μαθήματα γάμου αποκλειστικά για άνδρες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Προφανώς είναι όλα του γάμου δύσκολα… και ως προνοητικοί οι Ιάπωνες προετοιμάζονται προτού ακόμα παραστεί ανάγκη. Ετσι οι εργένηδες που αναζητούν την αγάπη, μπορούν να μάθουν όλα τα απαραίτητα για την ανατροφή των παιδιών, ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα. Τα νέα μαθήματα «ικουμέν», αποκλειστικά για άνδρες, μαθαίνουν σε κάθε ενδιαφερόμενο πώς να πλένει και να ντύνει ένα μωρό, αλλά και πώς να κατανοήσει τη γυναικεία προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του «πανεπιστημίου Ικουμέν», μιας εταιρείας με έδρα την Οζάκα που οργανώνει τα μαθήματα. Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα της Κυριακής έμαθαν με ποιο τρόπο θα βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τη μελλοντική νύφη, αλλά συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια με τα χαρακτηριστικά που οι γυναίκες απεχθάνονται στους άνδρες. Οπως επισημαίνει ο καθηγητής Τακέσι Ακιγιάμα, στόχος των μαθημάτων ήταν να δοθεί μια πιστοποίηση για την ικανότητα των ανδρών να αποκτήσουν οικογένεια. Τα γραφεία συνοικεσίων προφανώς μπορούν να διαφημίσουν αυτούς τους άνδρες ως έχοντες μεγαλύτερη αξία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, περισσότερο από 40% των νέων ανύπαντρων Ιαπώνων, ανδρών και γυναικών, δεν έχουν ερωτικές σχέσεις. Τα συμπεράσματα θεωρούνται εξαιρετικά ενδιαφέροντα για μια χώρα όπου οι πολιτικοί ανησυχούν για την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού. Ειδικότερα, το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζήτησε από πέντε χιλιάδες εργένηδες, 18 έως 34 ετών, να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την ερωτική τους ζωή. Οπως διαπιστώθηκε, το 42% των ανδρών και το 44% των γυναικών δεν είχαν καμία ερωτική συνεύρεση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή