ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη για ενωμένη Ευρώπη

kerry1

Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από όλες τις χώρες για τη διαχείριση του προσφυγικού τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε συνέντευξη στην ιταλική La Stampa.

Ο κ. Κέρι δήλωσε πως «Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι παγκόσμια και έχει προσλάβει ιστορικές διαστάσεις. Όλες οι χώρες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να προχωρήσουν στις επανεγκαταστάσεις των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ελλάδα, χώρες οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κρίσης αυτής». Παράλληλα τόνισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συνολική και συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναφερόμενος στο συριακό κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του «εκτιμά την συνολική προσέγγιση που υποστηρίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι για τερματισμό του πολέμου στην Συρία χάρη στην διπλωματική κινητοποίηση, για την αντιμετώπιση των αιτιών των μαζικών μεταναστεύσεων και παρεμβαίνοντας καθοριστικά όταν προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Ο Κέρι επισήμανε ακόμη πως η αμερικανική κυβέρνηση «κατανοεί ότι η ευρωπαϊκή μεταναστευτική και προσφυγική κρίση συνεχίζεται» και υπογραμμίζει ότι «μια ενωμένη Ευρώπη είναι σήμερα σημαντικότερη από κάθε άλλη στιγμή».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)