Αντιπαράθεση Κλίντον – Τραμπ για την τρομοκρατία

Αντιπαράθεση Κλίντον – Τραμπ για την τρομοκρατία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Για διευκόλυνση της στρατολόγησης μαχητών από το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, η Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον, ενώ την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε την κ. Κλίντον για εξασθένηση της εθνικής ασφάλειας, με τους υποψηφίους να προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου για να προβάλουν τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η κ. Κλίντον είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ουάιτ Πλέινς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ότι η ρητορική του Τραμπ εναντίον αυτού που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αποκαλεί «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία», εξυπηρετεί τις στρατολογικές ανάγκες του Ισλαμικού Κράτους.

«Γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος της ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες και κυρίως από το Ισλαμικό Κράτος, στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών ως πόλεμο κατά του ισλάμ», είπε η κ. Κλίντον.

Ο Τραμπ αντεπετέθη, λέγοντας ότι η Κλίντον φέρει μέρος της ευθύνης για τη σημερινή βία, καθώς απέτυχε να πείσει τον πρόεδρο Ομπάμα για την ανάγκη παραμονής μόνιμης αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ, την εποχή που η σημερινή υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ 2009 και 2013.

«Οι εναντίον μου επιθέσεις έχουν ως αποκλειστικό στόχο την απόκρυψη του ρόλου της στην απελευθέρωση του τέρατος της ισλαμικής τρομοκρατίας», είπε ο κ. Τραμπ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε μεγάλη συγκέντρωση στην κωμόπολη Φορτ Μάιερς της Φλόριντα.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει κατά το παρελθόν προτείνει τη χρήση «δυναμικών μεθόδων» ανάκρισης για τρομοκράτες, όπως τον εικονικό πνιγμό, είπε για τον συλληφθέντα ύποπτο των βομβιστικών ενεργειών στη Νέα Υόρκη: «Τώρα, θα του προσφέρουμε μοναδική ιατρική περίθαλψη. Θα διαθέτει υπερσύγχρονο και πολυτελές δωμάτιο νοσοκομείου». Στο μεταξύ, την πρόθεση του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου να ψηφίσει υπέρ της Δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψε η Καθλίν Κένεντι Τάουνσεντ, με μήνυμά της στο Facebook.

Σύμφωνα με την κ. Κένεντι –κόρη του δολοφονηθέντος υποψηφίου προέδρου Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιά του Τζον Φ. Κένεντι– ο πρώην πρόεδρος προέβη στην αποκάλυψη αυτή κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εξοχική κατοικία των Μπους στο Μέιν. Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου επισήμανε χθες ότι ο η ψήφος του κ. Μπους είναι μυστική.

Δηλώσεις Τραμπ τζούνιορ

Σάλο προκάλεσε, όμως, η παρέμβαση του πρωτότοκου γιου του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, στο Twitter. Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή σύντομων μηνυμάτων, ο 38χρονος Ντόναλντ τζούνιορ συγκρίνει τους Σύρους πρόσφυγες με ένα μπολ ζαχαρωτών Skittles. «Αν είχα ένα μπολ με Skittles και σας έλεγα ότι μόλις τρία από αυτά θα σας σκοτώσουν, θα τρώγατε μία χούφτα; Αυτό είναι το συριακό μας προσφυγικό πρόβλημα», έγραψε ο Ντόναλντ τζούνιορ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή