Β. Κορέα: δοκιμή κινητήρα πυραύλου

Β. Κορέα: δοκιμή κινητήρα πυραύλου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή κινητήρα πυραύλου, στο πλαίσιο του παροξυσμού πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών στις οποίες έχει επιδοθεί φέτος. «Η δοκιμή είναι μια εξέλιξη προς την εκτόξευση μεγαλύτερου και καλύτερου οχήματος για την τοποθέτηση δορυφόρων σε υψηλότερες τροχιές, κάτι που μπορεί να δούμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», εκτίμησε ο ειδικός για τη Βόρεια Κορέα Τζόελ Βιτ. Τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κινητήρα πυραύλου με καύσιμα βάρους 80 τόνων, «κάτι που, αν ισχύει, ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε είχαν επιδείξει έως τώρα οι Βορειοκορεάτες», είπε ο εκδότης της «Επιθεώρησης για τη μη διάδοση όπλων» Τζόσουα Πόλακ.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού στρατού σημείωσε ότι ο κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Η εκτόξευση δορυφόρου, νωρίτερα φέτος, θεωρήθηκε επίσης δοκιμή της τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να κατασκευάσει πυραύλους ικανούς να διασχίσουν τον Ειρηνικό και να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Η χθεσινή εικόνα του Κιμ να παρακολουθεί τη δοκιμή από το διαστημικό κέντρο Σονχάε ήρθε σε ευθεία αντίθεση με τις εικόνες τρομακτικής καταστροφής που προξένησαν οι πρόσφατες πλημμύρες στη φτωχή χώρα – εικόνες που φυσικά δεν προβλήθηκαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή