Γκάμπριελ υπέρ άρσης κυρώσεων κατά Ρωσίας

Γκάμπριελ υπέρ άρσης κυρώσεων κατά Ρωσίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Υπέρ της σταδιακής άρσης των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας τάχθηκε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λίγο πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα και τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Εσπευσε όμως να προσθέσει ότι προϋπόθεση για μια τέτοια απόφαση είναι η πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία. «Κάνω ό,τι μπορώ για να αρθούν, βήμα βήμα, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, πάντα σε συνάρτηση με την πρόοδο στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

«Το ταξίδι μου πραγματοποιείται σε μια στιγμή ιδιαίτερα φορτισμένη χωρίς να αναμένονται γρήγορα ή εύκολα αποτελέσματα», προσέθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος, ο οποίος αναμενόταν χθες στη ρωσική πρωτεύουσα ως επικεφαλής πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής. «Γι’ αυτόν τον λόγο, όμως, δεν προσφέρουν προοπτικές ούτε αποτελούν λογική πολιτική η απομόνωση και η αντιπαράθεση», κατέληξε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Γκάμπριελ, που συμμετέχουν στον μεγάλο συνασπισμό της Αγκελα Μέρκελ, αντιμετωπίζουν αρνητικές δημοσκοπήσεις ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017. Ο ίδιος ο Γκάμπριελ, πάντως, είχε εξαρχής υιοθετήσει πολύ πιο ήπια και συμφιλιωτική στάση έναντι της Μόσχας σε σχέση με τη Μέρκελ. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μειώθηκε κατά 13,7% το πρώτο μισό του 2016 και μια σταδιακή άρση των κυρώσεων, όπως την περιέγραψε ο Γκάμπριελ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, που δοκιμάστηκαν λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή