Τουρκία: Επίθεση του ISIS με ρουκέτα στην πόλη Κιλίς

Τουρκία: Επίθεση του ISIS με ρουκέτα στην πόλη Κιλίς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρουκέτα εκτοξέυθηκε από τη Συρία και χτύπησε πόλη στην τουρκική επαρχεία Κιλίς, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Turk. Η ρουκέτα έπληξε την κεντρική αγορά της πόλης Κίλις.

Έξι άνθρωποι, πέντε εκ των οποίων παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου του Κιλίς, Χασάν Καρά, ο οποίος ανέφερε ακόμα πως δεν απειλείται η ζωή τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ρουκέτα προέρχεται από μία περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από το ISIS.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως απάντησε σε πυρά ανοίγοντας πυρ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Από τον Ιανουάριο του 2016, διασυνοριακές επιθέσεις τέτοιου τύπου έχουν προκαλέσει τον θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 80 στην πόλη του Κιλίς. Στο Κιλίς διαμένουν πολλοί σύροι πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο και έχουν καταφύγει στη γειτονική Τουρκία.

Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως αποκλείεται οι τουρκικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχείρηση των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας, εφόσον συμμετάσχουν σ' αυτήν και κούρδοι μαχητές.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ' αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς. Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG», δήλωσε ο Καλίν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή