Ενα αγόρι ζητά από τον Ομπάμα να του φέρει τον μικρό Ομράν

Ενα αγόρι ζητά από τον Ομπάμα να του φέρει τον μικρό Ομράν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άλεξ, από τη Νέα Υόρκη, έγραψε ένα γράμμα προς τον πρόεδρο τον ΗΠΑ, αφού είδε τη φωτογραφία του μικρού Ομράν, καλυμμένο από αίματα μέσα στο ασθενοφόρο μετά από επιθέσεις στη Συρία. Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για τα εγκλήματα στη Συρία, όμως ο μικρός Άλεξ αποφάσισε να κάνει κάτι παραπάνω για αυτό.

«Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα, θυμάστε το αγοράκι που βρισκόταν στο ασθενοφόρο στη Συρία;», έγραψε ο Άλεξ στο γράμμα που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος.

«Μπορείτε παρακαλώ να πάτε να τον βρείτε και να τον φέρετε σπίτι μου; Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα γίνει αδερφός μας», συνεχίζει το γράμμα.

Ο Ομπάμα ανέφερε ότι το γράμμα αυτό γράφτηκε από ένα παιδί που «δεν έχει μάθει ακόμα να είναι κυνικό, καχύποπτο ή φοβισμένο»

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διάβασε μερικά από τα λόγια του μικρού Άλεξ στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την προσφυγική κρίση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Στην ομιλία του παρακίνησε της αναπτυγμένες χώρες να κάνουν περισσότερα ώστε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία.

«Πρέπει όλοι να μοιάσουμε περισσότερο στον Άλεξ», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν του μοιάζαμε. Φανταστείτε πόσο πόνο θα γλιτώναμε και πόσες ζωές θα σώζαμε», προσέθεσε.

Ο Λευκός Οίκος βρήκε τον μικρό Άλεξ και τον βιντεοσκόπησε να διαβάζει ο ίδιος το γράμμα του. Το βίντεο αυτό έχει κοινοποιηθεί στο Facebook πάνω από 60.000 φορές, ενώ τα σχόλια που έχει λάβει επαινούν τον μικρό Άλεξ για την ειλικρινή και ανιδιοτελή πρωτοβουλία του.

Το γράμμα του μικρού Άλεξ

Ενα αγόρι ζητά από τον Ομπάμα να του φέρει τον μικρό Ομράν-1 Ενα αγόρι ζητά από τον Ομπάμα να του φέρει τον μικρό Ομράν-2 Ενα αγόρι ζητά από τον Ομπάμα να του φέρει τον μικρό Ομράν-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή