Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού στη Σάρλοτ

Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού στη Σάρλοτ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο της δολοφονίας η οποία πυροδότησε τρεις ημέρες βίαιων αναταραχών στην πόλη. Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στην αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα δικά της βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Στο δίλεπτο βίντεο, που κατέγραψε η Ρακέγια Σκοτ, η σύζυγος του 43χρονου θύματος, του Κιθ Σκοτ, δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του πυροβολισμού. Ακούγεται όμως η γυναίκα να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν τον άνδρα της.

«Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!» λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς που τον καλούν να «πετάξει το όπλο του». Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: «Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει».

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο «θα ζημίωνε την έρευνα».

Η οικογένεια του Σκοτ αρχικά δήλωνε ότι ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο όμως, αφού είδε το βίντεο της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι είναι «αδύνατον να διακρίνει κανείς» αν κρατά όπλο ή ακόμη και αν δεν κρατά τίποτα. «Στο βίντεο αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι ήταν επιθετικός, ότι απειλούσε ή ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος», σχολίασε ο Τζάστιν Μπάμπεργκ, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.

Στο βίντεο της Ρακέγια Σκοτ δεν διακρίνεται κανένα όπλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή