ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού στη Σάρλοτ

Η οικογένεια του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο της δολοφονίας η οποία πυροδότησε τρεις ημέρες βίαιων αναταραχών στην πόλη. Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στην αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα δικά της βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Στο δίλεπτο βίντεο, που κατέγραψε η Ρακέγια Σκοτ, η σύζυγος του 43χρονου θύματος, του Κιθ Σκοτ, δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του πυροβολισμού. Ακούγεται όμως η γυναίκα να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν τον άνδρα της.

«Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!» λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς που τον καλούν να «πετάξει το όπλο του». Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: «Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει».

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο «θα ζημίωνε την έρευνα».

Η οικογένεια του Σκοτ αρχικά δήλωνε ότι ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο όμως, αφού είδε το βίντεο της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι είναι «αδύνατον να διακρίνει κανείς» αν κρατά όπλο ή ακόμη και αν δεν κρατά τίποτα. «Στο βίντεο αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι ήταν επιθετικός, ότι απειλούσε ή ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος», σχολίασε ο Τζάστιν Μπάμπεργκ, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.

Στο βίντεο της Ρακέγια Σκοτ δεν διακρίνεται κανένα όπλο.