Απεβίωσε ο θρύλος του γκολφ Αρνολντ Πάλμερ

Απεβίωσε ο θρύλος του γκολφ Αρνολντ Πάλμερ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρνολντ Πάλμερ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του γκολφ του οποίου η τεράστια δημοτικότητα προσέλκυσε αναρίθμητους θαυμαστές γνωστούς ως «ο στρατός του Άρνι» και βοήθησε στην άνοδο της δημοτικότητας του παιχνιδιού καθώς η τηλεόραση ενηλικιωνόταν, απεβίωσε χθες σε ηλικία 87 ετών.

«Νιώθουμε βαθιά λύπη για τον θάνατο του Άρνολντ Πάλμερ, τον σημαντικότερο πρέσβη του γκολφ, στην ηλικία των 87», έγραψε η Αμερικανική Ένωση Γκολφ στο Twitter.

Ο Πάλμερ που με αφετηρία το 1955 είχε καταφέρει 62 νίκες στο PGA Tour πέθανε στο Πίτσμπουργκ κοντά στο πατρικό του σπίτι στην Λατρομπ της Πενσυλβάνια. Niκητής επτά μεγάλων πρωταθλημάτων ο Πάλμερ φρόντιζε να μη μένει κανείς από το κοινό του παραπονεμένος δίνοντας αυτόγραφο σε όλους τους θεατές.

Ο Πάλμερ κατείχε την πέμπτη θέση στην κατάταξη με τους νικητές του πρωταθλήματος PGA ενώ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του από το 1960 μέχρι το 1963 κερδίζοντας 29 φορές στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

«Απολαμβάνω τα πλήθη και χαίρομαι να παίζω ενώπιον του κόσμου. Υποθέτω ότι αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε όσο τίποτα άλλο» είχε δηλώσει το 2011 στο Golf.com. Το 1967 έγινε ο πρώτος παίκτης του γκολφ με περιουσία ένα εκατομμύριο δολάρια. Η τελευταία του νίκη στο PGA Tour ήταν το 1973.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή