Πρόσωπο με πρόσωπο Κλίντον με Τραμπ

Πρόσωπο με πρόσωπο Κλίντον με Τραμπ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μέρα πριν από το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ Χίλαρι Κλίντον – Ντόναλντ Τραμπ, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, η συντακτική επιτροπή των New York Times κάλεσε με άρθρο της τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να ρίξουν μια τελευταία ενδελεχή ματιά στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν εφόσον εισέλθει στον Λευκό Οίκο. Απαριθμώντας τις υποτιθέμενες αρετές του, το δημοσίευμα στη συνέχεια εξηγεί γιατί δεν πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και γιατί πρέπει να αποφευχθεί οπωσδήποτε η εκλογή του.

Αρχικά, σύμφωνα με τους NYT, η επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα του Τραμπ έχει στο ενεργητικό της πολλές χρεοκοπίες και πολυάριθμες καταγγελίες για απάτη, γεγονός που σε συνδυασμό με την άρνηση του μεγιστάνα να αποκαλύψει τις φορολογικές δηλώσεις του πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους ψηφοφόρους. Υπό αμφισβήτηση τέθηκε και η ρητορική δεινότητά του, οι διακηρύξεις του οποίου δείχνουν να πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις και συχνά να είναι κενές νοήματος. Αυτό είναι εμφανές στις δηλώσεις του για την εθνική ασφάλεια, όπου για παράδειγμα ενώ αναφέρει ότι έχει πλάνο για την καταπολέμηση του ISIS, δεν το αποκαλύπτει. Επίσης, σύμφωνα με το δίκτυο NBC News, από την αρχή της καμπάνιας του έχει αλλάξει άποψη 117 φορές σε 20 φλέγοντα πολιτικά θέματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τρεις αντικρουόμενες απόψεις που εξέφρασε για τις εκτρώσεις σε διάστημα μόλις οκτώ ωρών. Επιπλέον, οι διακηρύξεις του για την εξωτερική πολιτική παρουσιάζουν, σύμφωνα με τους NYT, τεράστιες προκλήσεις σε θέματα διπλωματίας και ασφάλειας, καθώς μπορεί να προκαλέσουν τριγμούς στο ΝΑΤΟ και να διαταράξουν τις ισορροπίες με την Κίνα και τη Ρωσία. Τέλος, αναφέρει ότι αντίστοιχες διακηρύξεις του για το εσωτερικό, εφόσον γίνουν πραγματικότητα, θα διαλύσουν χρόνια κεκτημένα, φέρνοντας αλλαγές που οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά αν τις επιθυμούν.

«Λιγότερο τοξικός»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Washington Post, οι ελπίδες των Δημοκρατικών για μια άνετη κυριαρχία στη Γερουσία δείχνουν να φθίνουν, με τον Τραμπ να αποδεικνύεται λιγότερο τοξικός για τους υποψήφιους γερουσιαστές του κόμματος, καθώς πολλοί ψηφοφόροι φαίνονται έτοιμοι να διαχωρίσουν την ψήφο τους, ψηφίζοντας την Κλίντον για πρόεδρο και τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους της πολιτείας τους για το Κογκρέσο. Πιθανότερο σενάριο φαίνεται να είναι η διεξαγωγή σκληρής μάχης για το σώμα, με το αποτέλεσμα πιθανόν να έρθει σχεδόν ισόπαλο, σε μια αναμέτρηση όπου και οι δύο πλευρές επιχειρούν να ταυτίσουν τους αντιπάλους τους με τους σχετικά αντιδημοφιλείς υποψήφιους προέδρους των κομμάτων τους. Παρότι οι Δημοκρατικοί δείχνουν να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τις τέσσερις ή πέντε έδρες που χρειάζονται, το έργο αυτό θα είναι δύσκολο, καθώς η μάχη αναμένεται να δοθεί στην Ιντιάνα, το Μιζούρι και τη Β. Καρολίνα, πολιτείες που ο Ομπάμα είχε ηττηθεί.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα, 3,5 εκατ. Αμερικανοί ξεπέρασαν πέρυσι το όριο της φτώχειας, καθώς οι ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 1,2% στα ποσοστά φτώχειας πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1999. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φτώχεια μειώθηκε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, με τη μεγαλύτερη βελτίωση να εμφανίζεται στους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή