Οι γυμνιστές στο Παρίσι αποκτούν δικό τους δημόσιο χώρο

Οι γυμνιστές στο Παρίσι αποκτούν δικό τους δημόσιο χώρο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανενόχλητοι και χαλαροί θα μπορούν να απολαμβάνουν την Πόλη του Φωτός γυμνιστές και φυσιολάτρες, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού έδωσε το «πράσινο φως» στο πρόγραμμα δημιουργίας πειραματικού πάρκου γυμνισμού. Επί του παρόντος, δεν είναι γνωστό πού θα φιλοξενηθεί, αλλά πιθανολογείται ότι θα επιλεχθεί είτε κάποιο πάρκο ή κάποια δασώδης περιοχή στα περίχωρα.

Το Κόμμα των Πρασίνων, που κατέθεσε και την πρόταση, επισήμανε ότι η Γαλλία είναι υπ’ αριθμόν ένα προορισμός για τους φυσιολάτρες και κατά συνέπεια είναι καλό να έχει και η γαλλική πρωτεύουσα κάτι να επιδείξει. Βέβαια, υπήρξαν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που χαρακτήρισαν την ιδέα «αλλοπαρμένη». Ενας δημοτικός σύμβουλος του κεντρώου χώρου τόνισε ότι η δυνατότητα άνθρωποι να περιφέρονται χωρίς φύλλο συκής στο κέντρο του Παρισιού την ώρα που τα αίματα έχουν ανάψει εξαιτίας του ζητήματος με το μπουρκίνι είναι απλώς πρόκληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η γυμνιστική εμφάνιση επισύρει χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ και την πιθανότητα φυλάκισης ενός έτους. Ωστόσο, όσοι τάσσονται υπέρ της πρότασης επισημαίνουν ότι η Γαλλία έχει δεκάδες παραλίες γυμνιστών και αντίστοιχα κέντρα παραθερισμού και κατά συνέπεια και το Παρίσι πρέπει να γίνει πόλος έλξης για τους φυσιολάτρες. Ο Νταβίντ Μπελιάρντ, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε:

«Εχουμε δύο εκατομμύρια γυμνιστές στη Γαλλία, αριθμός που το καλοκαίρι αυξάνεται ακόμη περισσότερο λόγω της έλευσης των τουριστών. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους το Παρίσι αποτελεί τον υπέρτατο τουριστικό προορισμό. Ομως εδώ δεν έχουν πού να πάνε, δεν υπάρχει κανείς δημόσιος χώρος να τους φιλοξενήσει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου ο κόσμος θα μπορεί να γδύνεται ελεύθερα».

Ο αντιδήμαρχος του Μπρούνο Ζουγιάρντ και η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν την πρόταση για τη δημιουργία χώρου γυμνιστών. Ο αντιδήμαρχος της Πόλης του Φωτός, επίσης, δήλωσε ότι ο πιθανότερος τόπος για τη δημιουργία της ζώνης γυμνιστών είναι το Δάσος της Βουλώνης, στο δυτικό τμήμα της πόλης, ή το Δάσος Βενσέν στα ανατολικά, «κοντά στη λίμνη, υπό ελεγχόμενες συνθήκες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τη δημόσια τάξη». Σήμερα, μία πισίνα στο Παρίσι, στο 12ο διαμέρισμα της πόλης, ανοίγει τις πόρτες της τρεις φορές την εβδομάδα, το βράδυ, στους γυμνιστές, αλλά, όπως λένε τα μέλη της, στην πραγματικότητα έπεσε θύμα της δημοτικότητάς της, καθώς κάποια βράδια μαζεύονται ακόμα και 150 γυμνιστές για να κολυμπήσουν.

Η Ενωση Γυμνιστών του Παρισιού διαθέτει 372 εγγεγραμμένα μέλη που πρέπει να συναθροίζονται σε ιδιωτικούς χώρους (εστιατόρια, σπα, αίθουσες μπόουλινγκ και χώρους προπόνησης στην τοξοβολία), εφόσον, βέβαια, θέλουν να κυκλοφορούν όπως γεννήθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή