Οι Βρετανοί απολύτως εξαρτημένοι από το κινητό

Οι Βρετανοί απολύτως εξαρτημένοι από το κινητό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ξυπνάτε μέσα στη νύχτα για να ελέγξετε το κινητό σας, δεν είσαστε ο μόνος. Οι Βρετανοί, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα της Deloitte, ποτέ δεν ήταν περισσότερο εξαρτημένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο ένας στους τρεις ενήλικες ελέγχει αν έλαβε μήνυμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πολλοί παραδέχονται ότι η μανία τους με το κινητό έχει αποτελέσει αφορμή για καβγάδες με τους συντρόφους τους. Για κάποιους, ο φόβος ότι θα χάσουν κάτι από όλα αυτά που εξελίσσονται γύρω τους, τους οδηγεί στο κατώφλι της εξάρτησης και του εθισμού από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ο Πολ Λι, επικεφαλής Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών της Deloitte, επισημαίνει ότι τα έξυπνα κινητά μάς επιτρέπουν να παρακολουθούμε τον κόσμο γύρω μας και προφανώς αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνει κανείς όλο το 24ωρο. Η υπερβολική χρήση των κινητών, προσθέτει ο Λι, μπορεί να είναι κάτι παροδικό, καθώς τα κινητά εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο ένας στους τρεις Βρετανούς έχει συγκρουστεί με τον ή τη σύντροφό του για την υπερβολική χρήση του κινητού. Αυτοί οι καβγάδες είναι συχνότεροι στην ηλικιακή ομάδα από 25 έως 34 χρονών, ενώ και το 11% των μεγαλύτερων από 65 ετών παραδέχθηκε ότι έχει καβγαδίσει λόγω υπερβολικής χρήσης του κινητού. Το ένα δέκατο το ερωτηθέντων απάντησε ότι χρησιμοποιεί το κινητό του «πάντα» ή «πολύ συχνά» ενώ τρώει στο σπίτι ή σε εστιατόρια. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, εξάλλου, παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τακτικά το κινητό ενώ βρίσκεται με φίλους ή βλέπει τηλεόραση. Τέλος, ο ένας στους δέκα ερωτηθέντες απάντησε ότι, αμέσως μόλις ξυπνήσει, η πρώτη κίνηση που κάνει είναι να αρπάξει το κινητό του τηλέφωνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή