Η USA Today παροτρύνει τους αναγνώστες της να μην ψηφίσουν τον Τραμπ

Η USA Today παροτρύνει τους αναγνώστες της να μην ψηφίσουν τον Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιγράφοντας τον Ντόναλντ Τραμπ ως "επικίνδυνο δημαγωγό", η εφημερίδα USA Today παρότρυνε χθες τους αναγνώστες της να μη ψηφίσουν τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία, πρόσθεσε όμως ότι ούτε υποστηρίζει τη δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα είπε σε άρθρο της ότι ποτέ στην 34χρονη ιστορία της δεν είχε λάβει θέση σε προεδρικές εκλογές, αλλά εγκαταλείπει την πρακτική αυτή γιατί ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας ακινήτων είναι ακατάλληλος για την προεδρία.

Δίνοντας οκτώ λόγους για την απόφασή της, η εφημερίδα έγραφε, μεταξύ άλλων, "Δεν είναι σε θέση να γίνει ηγέτης", "Εμπορεύεται την προκατάληψη", και "Είναι ψεύτης κατ' εξακολούθηση".

"Οι διακηρύξεις του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική καλύπτουν συνήθως ένα ευρύ φάσμα, από ανίδεες έως ασυνάρτητες", ανέφερε το άρθρο.

Η USA Today, που εκδίδεται από την εταιρεία Gannett, δήλωσε ότι τα μέλη της συντακτική της ομάδα διαφωνούσαν ως προς την Κλίντον, και ότι οι αμφιβολίες που υπήρχαν για την πρώην υπουργό Εξωτερικών εστιάζονταν στην "αίσθηση ότι δικαιούται ειδικής μεταχείρησης, την έλλειψη ειλικρίνειάς της, και την υπερβολική αμέλειά της στον χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών".

Παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να μείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους, η USA Today είπε, "Οτιδήποτε και αν κάνετε, ωστόσο, αντισταθείτε στις σειρήνες ενός επικίνδυνου δημαγωγού. Ασφαλώς ψηφίστε, απλώς όχι για τον Ντόναλντ Τραμπ".

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή